Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Hart op hart afstand (H.O.H.) met 2 voorbeelden!

×

Wat is hart op hart afstand? (HO.H.)

Hart op hart afstand is een wijze om afstanden aan te geven. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de afstand tussen het midden (hart) van de te meten plaats tot het midden van de andere te meten plaats. Deze manier van meten voorkomt fouten in het opmeten van de afstand tussen kolommen met verschillende diameters. Hart op hart wordt meestal aangegeven met de afkorting ‘h.o.h.’.

2 voorbeelden wanneer H.O.H. afstand wordt gebruikt:

  1. Bij het bouwen van een muur – Om een stevige muur te bouwen is het belangrijk om de hart op hart afstand tussen de muurstijlen correct te meten en te positioneren. Dit zorgt ervoor dat de gipsplaten of bakstenen veilig aan de muur worden bevestigd en de muur stevig blijft staan.
  2. Bij het plaatsen van dakspanten – De H.O.H. afstand is bijvoorbeeld ook belangrijk bij het plaatsen van dakspanten. Door de juiste afstand te meten en goed te positioneren kan het zware gewicht en de belasting van het dak gelijkmatig worden verdeeld en kan worden gegarandeerd dat het dak stevig blijft en niet zal instorten. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op, wij helpen je graag verder.
hart op hart afstand

Afbeelding: H.O.H. afstand van pixaybay.com



Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak