Bouwtekening laten maken

Veelgestelde vragen

×

Wat wilt u weten?

Veelgestelde vragen

Algemeen

Werken jullie door heel Nederland?
Ondanks dat wij in Veenendaal gevestigd zijn bedienen wij heel Nederland. Onze locatie is daarom niet van belang. Die van u des te meer. Of u zich bevindt in Amsterdam, Groningen, Maastricht, of waar dan ook. Dat maakt voor ons niet uit.
Hoe kan ik contact met jullie opnemen?
Wij zijn bereikbaar via telefoon, whatsapp, mail of het contactformulier op de website.
Ik heb mijn bouwtekeningen opgestuurd. Hoe gaan jullie te werk?
Wij beginnen met een vergunningscheck om te kijken of jouw plannen vergunning plichtig of vergunningsvrij zijn. Daarna beginnen we met het tekenwerk. We leveren het ontwerp op waarna we middels een feedback ronde werken naar het gewenste definitief ontwerp. Met het definitief ontwerp kunnen offertes worden opgevraagd bij aannemers of een vergunning worden ingediend.
Kan ik mijn wensen toelichten?
Jazeker! Je kan onze collega’s altijd een mailtje sturen, maar je kan ook jouw toelichtingen in een document zetten en deze toesturen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via +85 016 3276!
Hebben jullie zelf bouwkundig tekenaars, ontwerpers en ingenieurs in dienst of zijn jullie een tussenpersoon?
Wij hebben zelf bouwkundig tekenaars, ontwerpers en ingenieurs dienst. Wij zijn dus geen tussenpersoon die jouw aanvraag doorzet naar een andere partij.

 

Vergunningen

Hoe lang duurt een vergunningsprocedure?
De vergunningsaanvraag van een normale verbouwing duurt 8 weken. De gemeente heeft het recht om deze aanvraag eenmalig met nog eens 6 weken te verlengen. Gemiddeld door een bouwaanvraag hiermee 2,5 maand.
Welke gegevens hebben jullie nodig voor mijn vergunningsaanvraag?
Wij hebben jouw adres- en persoonsgegevens nodig. Daarnaast hebben we de bouwtekeningen, constructieberekeningen en bouwkostenschatting nodig. In sommige gevallen hebben wij ook de bouwbesluitberekening nodig. Deze stukken kunnen wij allen voor je in orde maken of regelen.
Wat zijn legeskosten?
Legeskosten zijn kosten die de gemeente vraagt voor de diensten die zij moeten leveren wanneer zij jouw vergunningsaanvraag behandelen. Kortom: het zijn de kosten die betaald moeten worden om de vergunning in behandeling te laten nemen.
Kunnen jullie voor mij een vergunning aanvragen?
Zeker! Wij kunnen door jou gemachtigd worden om jouw vergunning aan te vragen. Wij hebben daar wel je BSN-nummer voor nodig. Uiteraard blijf je wel zelf verantwoordelijk voor het betalen van de legeskosten.
Wanneer heb ik een vergunning nodig?
Er zijn landelijke regels voor wanneer iets vergunningsvrij of vergunning plichtig is. Dit hangt af van veel factoren, waardoor het per situatie bekeken moet worden. Wij kunnen een vergunningscheck uitvoeren voorafgaand aan de plannen, zodat je precies weet welke vergunningen er nodig zijn.

 

Bouwtekeningen

Waar heb je een bouwtekening voor nodig?
Een bouwtekening bevat plattegronden, geveltekeningen, doorsnedes en detailfragmenten van jouw object. Ook zorgt een bouwtekening voor een duidelijk overzicht van onderdelen die gesloopt moeten worden om een nieuw object te kunnen realiseren.

Het is waardevol om over een bouwtekening te beschikken als je:
• Een omgevingsvergunning wil aanvragen
• Samenwerkt met een constructeur
• Samenwerkt met een aannemer

Welke documenten moet ik aanleveren als ik een bouwtekening bestel?
Om een bouwkundige tekening van jouw woning te kunnen maken hebben onze collega’s de archieftekeningen van het object nodig. Deze kan je opvragen bij jouw lokale gemeente. Dankzij deze tekeningen kan je veel kosten besparen. Wij hoeven zo bijvoorbeeld niet de locatie te bezoeken om het object in te meten wanneer deze archieftekeningen nog kloppen.
Waar kan ik archieftekeningen opvragen?
Je kan de archieftekeningen opvragen bij jouw lokale gemeente. Zij beschikken over de tekeningen die in het gemeentearchief worden opgeslagen. Eventueel kunnen wij deze stukken ook voor je opvragen als je niet verder komt.
Welke archieftekeningen moet ik opvragen om bouwtekeningen te laten maken?
Om een bouwtekening te kunnen maken heb je minimaal een plattegrond, de geveltekening en de doorsnedes van het object nodig. Daarnaast is het fijn voor onze collega’s om over de constructietekeningen, detailtekeningen en constructieberekeningen te beschikken. De bestektekeningen en situatietekeningen hebben zij niet nodig.
Wat moet ik doen als er geen archieftekeningen van mijn object beschikbaar zijn?
Als er geen archieftekeningen van het object beschikbaar zijn moet je jouw object laten inmeten door een bouwkundig tekenaar. Deze meting wordt vervolgens in tekening gebracht. Echter zal een bouwkundig tekenaar aannames moeten doen, omdat we vaak niet kunnen zien wat er achter een muur schuilt. Deze aannames moeten vervolgens worden gecontroleerd door de aannemer tijdens zijn werk. Als er geen archieftekeningen zijn betekend dit over het algemeen dus hogere kosten in het proces.

Andere vraag?

Staat je antwoord er niet tussen? Neem contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Bouwkundig teken- en adviesbureau

Bouwtekeningen & vergunningen

Bouwkundig teken- en adviesbureau

Bij het bouwen of verbouwen kan het zijn dat je een vergunning moet aanvragen voor jouw plannen. Voor het indienen en verkrijgen van een vergunning is een bouwtekening vereist. Middels deze bouwtekening kan de gemeente beoordelen of jouw plannen  mogelijk zijn en aan de wet- en regelgeving voldoen. Onze bouwkundig ingenieurs en tekenaars zorgen ervoor dat de bouwtekeningen aan de eisen voldoen om de vergunning te verkrijgen.

Vraag offerte aan

Neem contact op

Bouwtekening experts

Neem contact op

Wil je een bouwtekening laten maken of een vergunning aanvragen voor je bouwplannen? Dan ben je bij Bouwtekeningen.com aan het juiste adres. Onze bouwkundig ingenieurs en tekenaars werken honderden projecten per jaar uit verdeeld over het hele jaar. Met onze adviseurs kom jij goed voor de dag bij de aannemer, gemeente of andere belanghebbenden. Zo voorkom je bouwfouten, miscommunicatie of een bouwstop en bespaar je dus ergernis en kosten

Neem contact op

Onze voordelen

Waarom kies je voor ons?

Supersnel

Snel een offerte

Krijg binnen een dag je offerte. Helemaal op maat. Supersnel toch?

Iedere dag bereikbaar

Goed bereikbaar

Wij zijn iedere doordeweekse dag bereikbaar per mail en telefoon.

Eerlijke prijs

Bespaar geld

Beperk bouwfouten tot het minimum met een goede bouwtekening.

Vakkundig

Vakkundig

Met meer dan 10 specialisten bieden we jou de beste kwaliteit.