Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Dak opbouw plaatsen, wat zijn de mogelijkheden?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat betekent dakopbouw plaatsen?

Om extra ruimte te creëren zonder dat er tuin verloren gaat is een dak opbouw plaatsen de ideale oplossing. Het zorgt voor een extra verdieping.

Het plaatsen van een dakopbouw kan op een plat dak maar ook op een schuin dak. Bij het plaatsen hiervan komt een hoop kijken. Door middel van deze blog hopen wij je meer duidelijkheid te geven over de benodigdheden. Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Dakopbouw plaatsen vergunning voor nodig?

Bij het plaatsen van een dakopbouw heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Het hang namelijk af van het bestemmingsplan van jouw gemeente. De gemeente zal jouw plan voor een dakopbouw namelijk moeten goedkeuren. Via jouw gemeente kan je een omgevingsvergunning aanvragen.  De aanvraag van een vergunning zal ongeveer rond de 7 tot 13 weken duren.

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor jouw dakopbouw heb je een aantal documenten nodig. Als je niet precies weet om welke documenten dat gaat, klik dan hier. (link naar wat heb je nodig om omgevingsvergunning aan te vragen van dakopbouw)

Aan welke technische regels moet je je houden bij het plaatsen van een dakopbouw?

Er zijn technische regels waar een dakopbouw aan moet voldoen. Het is belangrijk om te weten dat je je hier niet al te druk om hoeft te maken, omdat de architect of bouwkundige tekenaar dit mee zal nemen bij het maken van een bouwtekening. Bij het maken van een bouwtekening zal je er echter wel achter komen dat jouw ideeën soms niet mogelijk zijn in de praktijk. Het kan namelijk voorkomen dat de opbouw niet zo groot kan zijn als gedacht omdat er rekening moet worden gehouden met zichtlijnen.

Wat zijn de kosten van een dakopbouw plaatsen-?

Omdat wij niet weten om welke woning het gaat en wat voor dakopbouw je voor ogen hebt, kunnen wij nu niet vertellen hoeveel het ongeveer gaat kosten.

Neem gerust contact met ons op of vraag door middel van een offerte een berekening. Zo kunnen wij jou verder helpen!

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht
Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak