Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Garage bijbouwen? Alles wat je moet weten!

×
Ga terug naar het overzicht

Garage bijbouwen: Waarom, vergunningen, kosten en aanbouwen aan woning?

Een garage bijbouwen kan een waardevolle toevoeging zijn aan je woning. Of je nu extra opslagruimte nodig hebt, je auto droog wilt parkeren of gewoon wilt klussen, een garage kan vele voordelen bieden. Maar voordat je begint met bouwen, zijn er een aantal belangrijke zaken om te overwegen. In dit artikel bespreken we waarom je een garage zou willen bijbouwen, of je een vergunning nodig hebt, wat de kosten zijn en hoe je een garage kunt aanbouwen aan je woning.

In deze blog:

garage bijbouwen

Waarom een garage bijbouwen?

Een garage biedt vele voordelen, waaronder:

  • Extra opslagruimte: Een garage biedt veel ruimte voor het opslaan van spullen die je niet dagelijks nodig hebt, zoals tuinmeubelen, fietsen en gereedschap. Zo kun je je woning netjes en opgeruimd houden.
  • Bescherming van je auto: Als je je auto buiten parkeert, kan deze worden blootgesteld aan weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hagel. Een garage kan bescherming bieden tegen deze elementen, waardoor je auto langer meegaat.
  • Extra werkruimte: Als je graag klust of werkt aan auto’s, biedt een garage een perfecte ruimte om te werken en op te slaan.
  • Toename van woningwaarde: Het toevoegen van een garage kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen, vooral als je woning geen garage heeft en andere woningen in de buurt wel.

Heb je een vergunning nodig voor een garage bijbouwen?

Of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een garage, hangt af van verschillende factoren, waaronder je locatie en de afmetingen van de garage. In sommige gevallen is er geen vergunning nodig, maar in andere gevallen wel. Het is daarom belangrijk om de regels en voorschriften van je gemeente te raadplegen voordat je begint met bouwen.

Wat zijn de kosten voor een garage bouwen?

De kosten voor het bouwen van een garage kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de garage, het gekozen materiaal en de afwerking. Over het algemeen zijn de kosten voor een standaard garage van ongeveer 6 x 3 meter tussen de €10.000 en €20.000. Voor meer luxe garages met bijvoorbeeld een zolder of extra brede deur, kunnen de kosten oplopen tot €40.000 of meer. Het is dus belangrijk om van tevoren een budget te bepalen en offertes op te vragen bij verschillende aannemers. Zo voorkom je dat je tegen problemen aanloopt tijdens het bouwen van jouw garage.

Garage aanbouwen aan woning

Als je besluit om een garage aan te bouwen aan je woning, zijn er een aantal zaken om te overwegen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de aanbouw past bij de stijl van je woning. Daarnaast moet je rekening houden met de afmetingen van de garage en de beschikbare ruimte op je perceel. Ook is het belangrijk om te overleggen met je buren om eventuele bezwaren te voorkomen. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat de aanbouw voldoet aan alle lokale regels en voorschriften. Zoals al eerder in de blog vermeld staat, kan de regelgeving per gemeente verschillen, het is belangrijk om je er van te voren goed over in te lezen.

Conclusie

Een garage bijbouwen kan veel voordelen bieden, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat de garage past bij je behoeften en aan alle voorschriften voldoet. Raadpleeg de regels en voorschriften van je gemeente voordat je begint met bouwen en zorg ervoor dat je een budget bepaalt en offertes opvraagt bij verschillende aannemers. Met de juiste aanpak kun je een garage bouwen die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht
Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak