Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Kapschuur bouwtekening en vergunning | Bouwtekeningmaken.com

×
Ga terug naar het overzicht

Kapschuur bouwtekening: Wat staat erop en wanneer heb je het nodig?

Kapschuur bouwtekening nodig? In deze blog vertellen we je alles over een kapschuur bouwen en wat daar allemaal bij komt kijken.

kapschuur bouwtekening

Wat is een kapschuur nou eigenlijk?

Eigenlijk kun je het vergelijken met een overkapping, waarbij de voorkant ook open is. Verder zijn er een paar dingen anders. Hier kunnen namelijk één of meerdere zijkanten zijn dicht gemaakt. Echter zal de achterkant altijd gesloten zijn. Daarnaast kenmerkt een kapschuur zich om zijn hoge nok. Dit hebben andere bijgebouwen en veranda’s niet. Door zo’n hoge nok creëer je veel ruimte en rust.

Kapschuur bouwtekening, waarom is het handig?

Een kapschuur laten bouwen is iets persoonlijks. Dit doet de gemiddelde Nederlander hooguit maar een paar keer in zijn leven. Op zo’n moment geeft een kapschuur bouwtekening je de mogelijkheid om vooraf helder te hebben wat het eindresultaat wordt. Zeer prettig lijkt me! Uiteindelijk kun je door middel van je bouwtekening kapschuur ook een gerichte offerte opvragen bij een aannemer. Zo weet de aannemer waar hij aan toe is en verklein je de kans op fouten.

Heb je een kapschuur vergunning nodig om te bouwen?

Bij het bouwen van een kapschuur is soms een bouwvergunning nodig. Dus niet in alle gevallen hoef je een bouwvergunning aan te vragen. Kapschuren, blokhutten of tuinhuisjes vallen onder dezelfde regelgeving voor bijgebouwen. Maar wat is de reden dat zij zich dan onderscheiden van een aanbouw of uitbouw? Een kapschuur of een blokhut zitten allebei niet aan een huis vast gebouwd en zijn daarnaast ook niet zichtbaar vanaf het straatbeeld. Als dit wel het geval is, kun je er bijna blind vanuit gaan dat je een vergunning nodig hebt.

Wanneer is kapschuur vergunningvrij?

Toch zijn er enkele uitzonderingen waarbij geen vergunning nodig is om een kapschuur te plaatsen. Dan moet je kapschuur aan de volgende eisen voldoen:

  • De kapschuur is kleiner dan 30m2
  • de kapschuur voldoet aan de bepaalde hoogte en afstandsregels (kapschuur mag niet hoger zijn dan 3 meter en moet minimaal 1 meter van de erfgrens staan, ook moet de kapschuur minimaal 1 meter van de woning af staan.)
  • De kapschuur mag niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg
  • De kapschuur is verplaatsbaar.

Wat zijn de voordelen van een kapschuur bouwen?

Er zijn hier genoeg pluspunten over op te noemen en ik ga proberen dat zo kort en krachtig mogelijk uit te leggen.

  • Multifunctioneel
  • Meer buitentijd
  • Voordelig
  • Heel veel opbergruimte

Ten eerste is een kapschuur multifunctioneel omdat je deze op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als garage voor je auto, maar je kunt er ook een heerlijke buitenruimte van maken met een hot tub of jacuzzi. Overigens kun je in de zomer- en winterdagen langer buiten blijven door middel van een vuurkorf of openhaard. Had er iemand over sfeer gesproken? Om nog een belangrijke factor toe te voegen, zullen we het over de prijs hebben.

Je kunt uiteraard je kapschuur zo gek maken als jezelf wil, maar als we het over een gemiddeld ontwerp hebben kan ik zeggen dat deze prachtige extra luxe aan jouw tuin niet de allerhoogste prijs klassering heeft — ten opzichte van een schuur of aanbouw. Terwijl je er wel een prachtige toevoeging voor terug krijgt! Bij het allerlaatste pluspunt benoemde ik dat je meer opbergruimte zou hebben. Dit zal ook zeker het geval zijn, want je kunt in een kapschuur meer tuingereedschap kwijt dan je denkt. Kortom: het kan dus voor van alles dienstbaar zijn.

Offerte aanvragen Ga terug naar het overzicht
Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak