Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Veranda aan huis? Bekijk de mogelijkheden in 6 stappen!

×
Ga terug naar het overzicht

Veranda aan huis: alles wat je moet weten

Een veranda aan huis is de ideale manier om extra leefruimte te creëren en meer te genieten van je tuin. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een veranda.

1. Voordelen van een veranda aan huis

Een veranda aan huis biedt diverse voordelen. Zo kan je in alle weersomstandigheden genieten van je tuin en zit je droog wanneer het regent. Daarnaast kan een veranda aan huis ook dienen als extra opbergruimte of als plek om te barbecueën.

2. Materialen

Veranda’s kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Je kan een houten veranda aan huis nemen, van aluminium of zelfs een kunststof veranda. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Hout geeft bijvoorbeeld een warme uitstraling aan de veranda, maar vergt meer onderhoud dan aluminium of kunststof.

3. Vergunning nodig?

In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het bouwen van een veranda aan huis. Dit is afhankelijk van de grootte en het type veranda dat je wilt plaatsen. Informeer daarom altijd bij een bouwkundig tekenbureau of er bij het bouwen een vergunning nodig is. Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

4. Plaatsing van de veranda aan huis

Bij het plaatsen van een veranda aan huis is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de zon. Zo kan je optimaal genieten van de zonnestralen en voorkom je dat de veranda te warm wordt. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de afwatering en eventuele elektriciteitsvoorzieningen bij de bouw van een veranda. Ga je voor een dichte veranda aan huis, of juist voor een veranda met veel lichtinval?

5. Onderhoud van de veranda aan huis

Het onderhouden van een veranda aan huis is belangrijk om de levensduur te verlengen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om houten veranda’s aan huis regelmatig te behandelen met olie of beits. Aluminium en kunststof veranda’s aan huis vergen minder onderhoud, maar dienen wel af en toe gereinigd te worden.

6. Kosten voor de veranda aan huis

De kosten voor het plaatsen van een veranda zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en de afwerking van de veranda. Gemiddeld genomen liggen de kosten tussen de €5000,- en €15000,- voor het bouwen van een veranda aan huis. Het is daarom verstandig om meerdere offertes aan te vragen en goed te vergelijken voordat je een veranda laat bouwen.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het bouwen van een veranda aan huis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droom: een mooie veranda.

Bouwtekening veranda

Ga terug naar het overzicht
Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak