Bouwtekeningmaken.com | Bouwtekening laten maken

Verdieping op huis bouwen: 5 belangrijke aandachtspunten!

×
Ga terug naar het overzicht

Alles over een extra verdieping op jouw huis

Als je een huis hebt en je wilt meer ruimte creëren, dan kan het bouwen van een extra verdieping een goede optie zijn. Maar waar moet je op letten voordat je deze stap neemt? In deze blog geven we je vijf belangrijke aandachtspunten over een extra verdieping bouwen.

In deze blog:

verdieping op huis bouwen

Vergunningen en regels verdieping op huis bouwen

Voordat je begint met het bouwen van een extra verdieping, is het belangrijk om te weten welke vergunningen en regels er gelden. Dit verschilt namelijk per gemeente en kan invloed hebben op de hoogte en grootte van de verdieping. Informeer altijd bij de gemeente voordat je begint met bouwen.

Constructie en draagkracht

Een extra verdieping heeft extra gewicht en dit heeft invloed op de constructie en draagkracht van het huis. Laat daarom altijd een constructieberekening maken door een specialist, zodat je zeker weet dat het huis de extra verdieping kan dragen.

Isolatie en ventilatie

Een extra verdieping kan invloed hebben op de isolatie en ventilatie van het huis. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het ontwerp van de verdieping. Zorg dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn en dat de isolatie goed aansluit op de rest van het huis.

Kosten en financiering voor verdieping op huis bouwen

Het bouwen van een extra verdieping kan flink wat kosten met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om vooraf een goede inschatting te maken van de kosten en te kijken naar financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek of een lening.

Architect en aannemer

Een extra verdieping bouwen is een grote klus en daarom is het belangrijk om een goede architect en aannemer te kiezen. Vraag referenties op en kijk naar hun ervaring en kennis. Zo weet je zeker dat je samenwerkt met professionals die het beste resultaat leveren.

Met deze vijf aandachtspunten weet je waar je op moet letten als je een extra verdieping op je huis wilt bouwen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor verdere vragen of vraag een offerte om de verdieping op het huis te realiseren.

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht
Eén aanspraakpunt

Eén aanspreekpunt

Meer dan 10 specialisten staan voor je klaar

Naleving van bouwvoorschriften

Naleving van Bouwvoorschriften

Volgens de geldende wet- en regelgeving

Integrale kwaliteitsborging

Integrale kwaliteitsborging

Van tekeningen tot vergunningen, onder één dak